Di Resta mogelijk testrijder bij Force India

Peterselieman

Paul di Resta is dicht bij een testrol bij het Formule 1-team van Force India. De Schot maakte in december in Jerez indruk in de rookietest, waarna het team uit India geïnteresseerd in hem raakte. Hij hoopt dat hij via de testrol door kan breken in de Formule 1.

"Sinds de test zijn we in gesprek geweest," zei Di Resta. "We zijn er nu voor 90%. We zijn nu het programma dat ze opgaven aan het afronden en hopelijk kunnen we een goede relatie opbouwen en voor in de toekomst voor Force India te racen. De coureurs die ze vorig jaar hadden Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi hebben het goed gedaan. Het is een gevecht om een stoeltje te krijgen. Ik ga er voor vechten en ik probeer Force India te overtuigen dat ik geschikt ben om in de auto te zitten en het werk op het zelfde niveau, zo niet beter uit te voeren."

"Vorig jaar had ik in de DTM geen beste start van het seizoen. We raakten in gesprek met Force India en gelukkig gaven ze mij de kans om drie halve dagen te testen. Het was een kans waar ik lang op gewacht heb. Het ging goed en we schoven steeds verder naar voren en hebben zo een goede relatie met Force India opgebouwd."