Koeman hoopt op functie bij Barcelona

Olga Kroeders

Als trainer is Ronald Koeman de laatste jaren niet erg succesvol. Bij zijn laatste twee clubs Valencia en AZ kreeg hij zijn ontslag. Koeman wil terug naar Spanje, maar niet als trainer.

Koeman ziet een functie bij zijn oude club Barcelona wel zitten. In een interview met De Telegraaf sprak Koeman over zijn toekomst. "Ik weet het niet. De voetballerij blijft trekken. Tegenover de nare ervaringen staan ook een heleboel mooie."

De oud-verdediger hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen met het idee om ooit terug te keren bij Barcelona als trainer. "Dat heb ik al na Valencia uit mijn hoofd gezet en is nu helemaal niet aan de orde."

"Wellicht zit er muziek in een andere functie in de voetballerij, daar moet ik de komende maanden mijn gedachten eens over laten gaan. In dat licht zijn er binnen Barcelona nog genoeg mensen die me graag zien komen."

"Van de zomer zijn er presidentsverkiezingen. De vorige keer was Bassat de grote favoriet ten opzichte van Laporta. Die wilde mij halen als trainer, daar heb ik toen ook mee gesproken. In deze wereld moet je helemaal niets uitsluiten," besloot Koeman.