Sutil ziet kostenverlaging als voordeel

Jeffrey

Coureur Adrian Sutil denkt dat het verminderen van de budgetten in 2010 wel eens positief uit zou kunnen pakken voor Force India. Grote teams zullen sterk moeten bezuinigen op personeel en materiaal, maar Force India hoeft dit niet. Het team is immers altijd al klein geweest.

"In het verleden was dat wel een nadeel, maar nu wordt het juist een groot voordeel. We zijn het immers al gewend om met kleine budgetten en weinig mensen te werken", verklaarde Sutil tegen de officiële site van de F1. "Wij kunnen ons net als in de afgelopen jaren volledig op onze ontwikkeling richten, zonder onze energie te besteden aan het verkleinen van het team."

"De andere teams moeten daar wel mee leren omgaan, mogelijk zelfs op pijnlijke wijze. Daar kan wat tijd overheen gaan, dus in 2010 hebben we mogelijk een erg grote kans op succes", ging de Duitser verder. Sutil is overigens ook blij dat hij dezelfde teamgenoot, Vitantonio Liuzzi, heeft als in de laatste races van vorig seizoen. "We kunnen alleen in februari testen en verliezen nu geen tijd met het leren kennen van een nieuw team. Ook dat is, zeker in de eerste paar races, een voordeel voor ons."