De Jonge: PSV favoriet

Jeffrey

Jan de Jonge ziet PSV als favoriet om de kwartfinale van de KNVB beker te bereiken. De trainer van SC Heerenveen neemt het morgenavond met zijn ploeg op tegen de Eindhovenaren.


PSV is volgens De Jonge de grootste kanshebber in het Abe Lenstra Stadion. "Het is duidelijk dat wij niet onze beste fase achter de rug hebben", zegt hij op de website van Heerenveen.

"Willen we een kans maken, dan moeten we heel veel strijd leveren en die bal zal er een keer in moeten gaan. In Turkije kregen we ook de nodige kansen, maar we scoorden niet."

Oussama Assaidi lijkt hersteld van zijn bilspierblessure. De Jonge: "We nemen geen risico’s. Er staan meer wedstrijden op het programma. Eerst maar eens afwachten of hij morgen ook reactie heeft op de geleverde arbeid."

De Jonge hamerde tijdens het trainingskamp op discipline. "Een fout maken kan iedereen gebeuren. Maar de spelers moeten zich aan de afspraken houden. Wie verzaakt kan op maatregelen rekenen. Dat is met de groep besproken en daar waren ze het mee eens. Het is vaak genoeg gezegd. Het kan niet ongestraft door blijven gaan."