Dark Void verscheen niet vorig jaar vanwege Halo:ODST

Fabian (Pannenkoek3000)

Capcom's Christian Svensson heeft toegegeven dat Dark Void oorspronkelijk gepland stond voor september 2009, maar dat de game is uitgesteld vanwege de komst van Halo: ODST. De ontwikkelaar was bang dat de game niet goed zou verkopen door de release van de blockbuster van Microsoft en verplaatste de datum naar 22 januari 2010. Hierdoor hadden ze ook nog meer tijd om de game te polijsten.

Svensson zei in een interview tijdens de CES: 'Dark Void stond gepland in het derde kwartaal en toen hadden wij een datum geprikt. Microsoft zei tegen ons dat Halo: ODST klaar was en 22 september zou hij verkrijgbaar zijn. Onze reactie was gelijk: mooi dat we dit weten, nu kunnen wij Dark Void uitstellen.'

Verder voegt hij nog toe dat het uiteindelijk een slim idee was geweest om hun game te verplaatsen: de game is nu een stuk beter dan voorheen. Ze hebben veel extra's kunnen toevoegen, die er eerst niet in zouden komen. Dark Void is volgende week vrijdag verkrijgbaar voor de Xbox 360, Playstation 3 en de PC.