Herenvolleybalteams uitgeschakeld in Europa

Frank (franklop)

De Nederlandse mannenvolleybal teams zijn er niet in geslaagd verder te gaan in Europa. In de CEV Cup wist SV Dynamo Apeldoorn de 3-0 nederlaag van vorige week niet weg te poetsen, iets was AB Lycurgus/Groningen ook niet lukte in de Challenge Cup. Langhenkel Orion had de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijd, maar ook zij hebben het niet gered.

Orion had vorige week nog knap met 3-2 gewonnen in Tsjechië tegen Dukla Liberec. Ook in Doetichem ging het lang gelijk op. Nadat beide teams een set met 25-21 hadden gewonnen, werd de derde set een hele belangrijke. Het ging lang gelijk op, maar de lange mannen uit Liberec wisten de set met 23-25 binnen te slepen. In set vier leek Orion gebroken en hadden al snel een achterstand. De Doetichemers leken gebroken en liepen snel een achterstand op die niet meer werd ingelopen. Het werd in de vierde set 22-25, waardoor Orion uitgeschakeld is in de Challenge Cup..

Bij Dynamo was de spanning al snel weg. De Apeldoorners verloren direct de eerste set (22-25) tegen EA Potron, waardoor de Grieken al zeker waren van een verder avontuur in de CEV Cup. Dynamo wist de wedstrijd nog wel met 3-2 te winnen, setstanden waren verder 25-17, 25-23, 20-25 en 15-13.

Hetzelfde scenario voltrok zich bij Lycurgus tegen het Sloveense Prvacina. De Slovenen wonnen de eerste set, waardoor de overige sets overbodig waren geworden. Ook Lycurgus wist het toernooi nog positief af te sluiten door in vijf sets te winnen.