Feyenoord wil De Guzman nu wel slijten

Rauzer

Nog voor het einde van de transferperiode wil Feyenoord Jonathan De Guzman van de hand hebben gedaan, zo zegt Leo Beenhakker in het bijzijn van Sportweek. "Wat Jonathan nu wil, willen wij gezien de situatie ook", aldus de technisch directeur.

De Guzman wil zelf graag naar een grote Spaanse of Engelse club. "Er is een weg uitgestippeld om te kijken of Jonathan bij de club van z’n dromen terecht kan komen én wij nog deels aan ons trekken kunnen komen", vertelde Beenhakker.

Na dit seizoen is de aanvallende middenvelder vanwege een aflopend contract transfervrij. "Wat Jonathan nu wil, willen wij gezien de situatie ook. Ik heb er al een paar keer met hem en zijn zaakwaarnemer Rodger Linse over gesproken. Het is ons beider streven om zijn situatie in januari op te lossen. Maar we zijn daarbij wél afhankelijk van andere clubs. Sportief gezien zou het helemaal niet erg zijn als Jonathan tot het einde van het seizoen blijft. Dan moet hij er maar mede voor zorgen dat we minstens vierde worden en met twee vingers in de neus de Europa League ingaan", klonk het vervolgens ietwat cynisch.

"Het enige dat me stoort is dat hij roept dat Feyenoord blij mag zijn als het nog twee miljoen voor hem vangt. Dat bedrag komt bij hem echt uit de lucht vallen", besluit de technisch directeur.