[MotoGP] Hayden verpest launch nieuwe Ducati

Peterselieman

Nicky Hayden heeft een slechte beurt gemaakt bij zijn werkgever Ducati. De Amerikaanse MotoGP-coureur maakte met zijn telefoon foto's van de nieuwe motorfiets voor het jaar 2010 en publiceerde het plaatje op zijn eigen website. Hij wist echter niet dat het ontwerp nog geheim moest blijven.

De GP10 zou deze week onthuld worden tijdens een conferentie in de Italiaanse bergen. Hierbij zou ook de nieuwe Ferrari-coureur Fernando Alonso aanwezig zijn. Dit komt nu met het uitlekken van de foto's in gevaar. "Toen ik de motor zag heb ik een foto met mijn mobieltje gemaakt. Ik had beter moeten weten. Ik was net een kind," zei Hayden. "Ik heb een foto op mijn website gezet en dat heeft enkele mensen kwaad gemaakt. Zulke dingen gebeuren."

"De motorfiets is goed en we hebben een goed pakket voor 2010. Er zijn wat veranderingen binnen het team geweest. Veranderingen scheppen grote kansen," zei de Amerikaan die alleen vreest voor het beperkte gebruik van motoren. "Zes motoren is niet veel voor achttien races. Ik hoop dat het wat kosten bespaart, maar ik weet niet hoeveel omdat het ook veel kost om ze langer mee te laten gaan."