Manchester City ruim langs Blackburn dankzij briljante Tevez

Niels (DerMeister)

Carlos Tevez is 'on fire'. De Argentijnse spits, die er de laatste weken lustig op los scoort, gidste Manchester City vanavond voorbij middenmoter Blackburn Rovers: 4-1.

Het duurde niet lang in het koude City of Manchester Stadium vooraleer de thuisfans op de banken stonden. Tevez opende na zeven minuten de score namens de gastheer, zijn tiende treffer sinds 5 december 2009.

The Citizens, die onder leiding van nieuwbakken coach Roberto Mancini nog geen puntenverlies leden, beslisten het duel kort voor rust dankzij een treffer van verdediger Micah Richards. De in de basis begonnen Nigel de Jong zag kort na rust hoe opnieuw Tevez het duel in het slot gooide: 3-0.

Morten Gamst Pedersen redde nog wel de eer voor Blackburn, maar Tevez bekroonde zijn puike optreden met zijn derde doelpunt van de wedstrijd en bracht zo zijn team op 4-1. Carlitos meldt zich en passant aan kop van de  topscorerslijst in Engeland. Samen met Didier Drogba (Chelsea), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) en Wayne Rooney (Manchester United) haalde hij al veertien maal de trekker over.

Het in vorm verkerende City klimt daarmee op tot plaats vier van de Premier League. Blackburn, dat donderdag de halve finale van de League Cup speelt, bivakkeert nog steeds op plaats dertien.