KNVB: "Dit weekend weer voetbal"

Sjors (Sj0rSz)

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) gaat er vooralsnog vanuit dat het nieuwe voetbaljaar komend weekend wordt geopend. De laatste weken stonden vooral in het teken van het winterse weer, maar de inhaalwedstrijden kunnen gewoon doorgaan.

"De clubs in de eredivisie beschikken over veldverwarming. Dus normaal gesproken, moet er gevoetbald kunnen worden", liet een woordvoerster van de KNVB weten. Zaterdag a.s. wordt het nieuwe voetbaljaar door sc Heerenveen en PSV geopend. Zij spelen nog een duel in de achtste finales van de KNVB beker. Een dag later staan de inhaalwedstrijden NAC Breda - Ajax, NEC - Vitesse en FC Utrecht - FC Twente op de rol.

"Als een club twijfelt over de kwaliteit van het speelveld, kan een vervroegde keuring door een scheidsrechter plaatsvinden. Op de ochtend van de wedstrijddag volgt dan evenwel altijd nog een herkeuring", vervolgde de zegsvrouw.

Daarnaast liet ze ook nog weten dat er voor de duels in de Jupiler League andere criteria gelden. "Die clubs hebben meestal geen veldverwarming. Daarom nemen we eerder een beslissing over het al dan niet doorgaan. Voor alle duels van komende vrijdag vragen we woensdag bij het KNMI uitgebreide weerrapporten aan, Een dag later nemen we dan al het besluit over mogelijke afkeuringen."