Grootse RPG exclusief in ontwikkeling voor Xbox 360

Kevin (Tappy78)

Dat de Xbox 360 maar een moeizaam leventje leidt in Japan is voor een hoop mensen waarschijnlijk niet geheel onbekend. De verkoopcijfers van de Xbox 360 zijn over het algemeen zo ontzettend laag in Japan dat zelfs de oude Playstation 2 en de geflopte PSPgo zeer dichtbij de verkoopcijfers komen van de 360.  

RPG’s verkopen nou eenmaal consoles in Japan en dat was ook zeker te merken toen spellen zoals Blue Dragon en Lost Odyssey toentertijd werden uitgegeven voor de Xbox 360 in Japan. De boost in verkopen die de 360 toen meemaakte was enorm en blijkbaar is Microsoft dit niet vergeten. Microsoft blijft namelijk actief Japanse studio’s aantrekken die gespecialiseerd zijn in RPG’s. In het verleden was dit vooral ontwikkelaar Mistwalker (de gamestudio van Final Fantasy-legende Hironobu Sakaguchi) die aan deze behoefte voldeed en Square Enix heeft inmiddels ook zijn steentje bijgedragen met spellen zoals The Last Remnant en Infinite Undiscovery. In het geval van dit nieuwsbericht staat momenteel ontwikkelaar Feelplus in de belangstelling, die vooral bekend is voor het spel Lost Odyssey die zij samen met Mistwalker ontwikkelde.

Via een vacature op een (geheime) Japanse site voor gameontwikkelaars heeft Feelplus namelijk aangegeven dat zij momenteel bezig zijn met een grootse RPG die exclusief voor de Xbox 360 wordt ontwikkeld. Helaas is er verder niks bekend over deze nieuwe RPG en is het ook nog onduidelijk of dit hetzelfde RPG-spel is waar Hironobu Sakaguchi een tijdje geleden over sprak. Mistwalker staat namelijk binnenkort ook op het punt om een big budget-RPG aan te kondigen. Het zou dus niet heel raar zijn als het hier gaat om één en hetzelfde spel. Al is volgens Sakaguchi het nieuwe Mistwalker-spel al langere tijd in ontwikkeling en lijkt het er op dat het nieuwe spel van Feelplus pas net in het beginstadium van de productie is. Toch is dit natuurlijk goed nieuws voor fans van Lost Odyssey en zal dit tezijnertijd zeker weer een duw in de rug geven aan de verkoopcijfers van de Xbox 360 in Japan.

Feelplus heeft onder andere ook meegewerkt aan games zoals: Blue Dragon Plus, Infinite Undiscovery, Star Ocean: The Last Hope en No More Heroes: Heroes Paradise. Momenteel is Feelplus ook bezig met het vervolg op Ninety-Nine Nights voor de Xbox 360.

 

Lost Odyssey's Kaim in aktie