Dzsudzsák staat open voor Spaans avontuur

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Balázs Dzsudzsák is naar eigen zeggen klaar voor een volgende stap in zijn carrière. De middenvelder van PSV sluit een vertrek dan ook niet uit.

In een interview met De Telegraaf zegt Dzsudzsák dat hij geen vertrek wil forceren, maar dat hij er wel voor open staat. "Bij PSV kan ik nog veel leren, de andere optie is een club als Valencia of Atletico Madrid als tussenstap. Het kan zomaar zijn dat ik hier nog een paar jaar blijf, maar ik heb de mentaliteit dat ik altijd meer wil." In het contract van Dzsudzsák is een vaste afkoopsom opgenomen. "Het is een perfecte afspraak. Als mijn manager morgen belt en zegt dat bijvoorbeeld Valencia of  Atlético wil betalen wat PSV vraagt, dan ben ik weg. Ik hou van het voetbal en het leven in Spanje. Als ze me willen, dan zeg ik oké, prima."

Hoewel Dzsudzsák praat over Spanje, zit hij met PSV in een titelrace. Hij ziet Ajax als grootste concurrent. "We hebben een goede kans op de titel en met HSV als tegenstander zijn er ook kansen om weer verder te komen in de Europa League. Ajax speelt niet veel beter dan Twente, als ik dat zeg zou ik niet de waarheid spreken, maar ik denk dat Ajax meer kwaliteit heeft."