Adebayor geschokt door schietpartij Togo-bus

Olga Kroeders

Manchester City heeft op de officiële website bevestigd dat Emmanuel Adebayor ongedeerd is gebleven bij de schietpartij rondom de nationale teambus van Togo. De ploeg is daar voor deelname aan de Afrika Cup.

"Officials van de club hebben met hem gesproken. Hij is geschokt door wat er is gebeurd, maar hij is ongedeerd", luidt een statement op de website.

Naast Adebayor is ook Moustapha Salifou er ongeschonden vanaf gekomen. Zijn club Aston Villa meldt op haar website dat twee spelers, een assistent-trainer, een fysiotherapeut, een keeperstrainer en een andere coach gewond zijn geraakt.

De spelersbus van Togo werd vrijdag onder vuur genomen door Angolese rebellen. Het team passeerde toen onder politie-begeleiding de Congolese grens. De buschauffeur is bij het incident omgekomen, terwijl het nog niet bekend is hoe ernstig de overige betrokkenen gewond zijn geraakt.

Het lijkt niet waarschijnlijk dat Togo zal meedoen aan het toernooi om de Afrika Cup, dat voor de ploeg van Adebayor maandag begint. "Niemand heeft er zin in. We zijn er geestelijk ook niet toe in staat. Het belangrijkste is nu de gezondheid van de gewonden. Ik heb veel bloed gezien", reageert middenvelder Alaixys Romao.