[EK allround] Kramer tegen Eriksson, Contin

Frank (franklop)

Sven Kramer zal tijdens de eerste dag van het EK allround in Hamar op de 500 meter starten in de zestiende laatste rit. Daarin moet de titelverdediger het opnemen tegen de Zweed Joel Eriksson. Op de vijf kilometer moet de drievoudig Europees kampioen het in de vijftiende rit opnemen tegen de Fransman Alexis Contin.

Het mannentoernooi wordt gestart door Wouter Olde Heuvel die Milan Sáblik, broertje van Martina Sáblikova, naast zich vindt. Op de vijf kilometer neemt Olde Heuvel het in rit tien op tegen debutant Renz Rotteveel. Jan Blokhuijsen treft op die afstand de grootste concurrent van Kramer, namelijk de Noor Håvard Bøkko.

Bij de dames treft Ireen Wüst op de 500 meter Daniela Anschütz en op de drie kilometer landgenote Diane Valkenburg. Jorien Voorhuis treft op die afstand Anschutz, terwijl Paulien van Deutekom tegen de Oostenrijkse Anna Rokita rijdt. Op de langste afstand van de dag bij de dames is er verder een mooie strijd in het vooruitzicht tussen Martina Sáblikova en Stephanie Beckert.