D'Ambrosio ontkent geruchten over Renault

Peterselieman

Jerome d'Ambrosio ontkent de steeds hardnekkiger wordende geruchten dat hij de tweede coureur bij Renault F1 zal worden. De Belg staat onder contract bij Gravity Sport, een bedrijf dat onder leiding staat van Eric Boullier die deze week teambaas bij Renault is geworden.

Daarnaast reed D'Ambrosio vorig seizoen voor DAMS, een Frans team in de GP2 Series dat onder leiding van Boullier stond. De Belg ontkent echter dat hij dankzij de sterke banden met de nieuwe Renault-teambaas en de banden met het Franse merk in het verleden dat hij naast Robert Kubica in een Formule 1-bolide zal gaan rijden in 2010. "De F1 staat niet op het programma," zei D'Ambrosio in La Derniere Heure.

"Alles dat in de laatste weken is gebeurd is positief voor mij geweest, maar er is nog nergens een garantie voor iets. Mijn droom is om ooit in een Grand Prix te mogen racen. Maar voor dat dit het geval is moet ik me op mijn baan in de GP2 focussen en dat houdt in dat ik races moet gaan winnen," zei de Belg die eind 2010 dichterbij een F1-stoeltje hoopt te zijn. "Als ik eind dit jaar niet de mogelijkheid heb gehad om in een F1-bolide te kunnen zitten dan zal het lastig worden. Mijn doel is niet langer een droom meer."