Skil: "Beppu moet de eerste stap nemen"

Frank (franklop)

Fumiyuki Beppu tekende een tijdje geleden een contract bij team RadioShack, terwijl zijn contract bij Skil-Shimano nog doorliep. Er was een tijdje mediastilte in de zaak, maar nu blijkt dat de Nederlandse wielerploeg een jurist in de hand genomen. Ze wachten nu op een eerste stap van de Japanner.

"Inmiddels is het Beppu duidelijk dat hij niet zomaar bij een ander kan rijden, dat zijn lopende contract bepaalde verplichtingen met zich mee brengt,'' vertelde de manager van de ploeg, Iwan Spekenbrink, tegen Wieler Magazine. "De bal ligt nu bij hem. Als hij op korte termijn wil fietsen, dan moet hij toch concrete stappen gaan zetten."

"We zouden hem graag bij het team houden, maar als hij toch liever elders rijdt, moet hij daar met ons uit zien te komen de komende weken. Want wat ons betreft moet daar wel iets tegen over staan ter compensatie. Je kunt niet zomaar een contract naast je neerleggen,” aldus Spekenbrink, die Beppu twee jaar geleden overnam van Discovery Channel, waar niet toevallig Lance Armstrong de adviseur van was en nu de initiatiefnemer was van RadioShack.

Voorlopig blijft Skil dus wachten op een eerste stap van Beppu. Mocht Beppu wegblijven dan zal de ploeg waarschijnlijk geen vervanger aantrekken. Spekenbrink: "We zetten één stap tegelijk in deze kwestie, dus daar kan ik nu nog niet veel over zeggen. Onze ploeg zal in dat geval met 24 renners starten en eventueel later een renner aan de ploeg toevoegen. Een must is dat echter niet, dan moet zich echt een goede renner aanbieden."