Kesler bevestigt gesprekken met Van Marwijk

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft de onderhandelingen met Bert van Marwijk, een verlenging van zijn huidge contract, in gang gezet. Dit heeft Henk Kesler, directeur betaald voetbal, vandaag laten weten. Hiermee reageerde hij eveneens op de uitspraken van de bondscoach in De Limburger.

Het huidige contract van Van Marwijk loopt na het WK voetbal in Zuid-Afrika af. "Inhoudelijk doe ik geen enkele mededeling," liet Kesler in een reactie weten. "Maar het klopt dat we de eerste, verkennende gesprekken aan het voeren zijn. Daarin staat eerst de vraag centraal of het zinvol is om al dan niet met elkaar door te gaan. We zullen de procedure van A tot Z helemaal afwerken voordat we met nadere informatie naar buiten komen."

Daarnaast liet Kesler ook nog weten dat het de bedoeling is om voor 1 maart duidelijkheid te scheppen omtrent de toekomst van Van Marwijk. "Dat is contractueel vastgelegd. We hebben nog zeven weken. Dat komt wel goed."

In het afgelopen jaar heeft Van Marwijk, die het naar zijn zin heeft bij het Nederlands elftal, in elk geval prima resultaten geboekt. Zo werden alle wedstrijden tijdens de kwalificatie voor het WK voetbal gewonnen.