HD-versie van de Nintendo DS in ontwikkeling

Kevin (Tappy78)

De laatste versie van de Nintendo DS (de DSi XL) is hier nog niet eens verschenen en nu heeft heeft Satoru Iwata, de president van Nintendo, al aangegeven dat zij momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van nog een andere versie van de DS .

 

Iwata deelde in een recentelijk interview mede dat de nieuwe DS voorzien zal zijn van een high definition-scherm en een motion sensor, maar hij wilde er voor de rest nog niks over kwijt. Iwata geeft wel duidelijk aan in het interview dat het hier gaat om een nieuw DS-model, maar het is nog onduidelijk in hoeverre we hier kunnen praten over een geheel nieuw DS-systeem, bijvoorbeeld zoals de stap die de Game Boy maakte naar de Game Boy Advance, of dat het hier toch weer gaat om een voortzetting van de gewone DS, met een scherm met hogere resolutie en de extra motion sensor. 

 

In het interview gaf Iwata ook aan dat de Wii Vitality Sensor er zeker nog aan staat te komen en dat Nintendo de nieuwe software hiervoor gaat aankondigen in juli. Tevens liet Iwata los dat de nieuwe Legend of Zelda voor de Wii tegen het einde van het jaar uit zal komen.