Ecclestone: "Briatore is welkom in de Formule 1"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heet Flavio Briatore van harte welkom in de paddock. De Brit doet deze uitspraak naar aanleiding van de winst van de Italiaan in het proces dat hij tegen de FIA aangespannen had. Die had Briatore levenslang verbannen uit de Formule 1.

Gisteren maakte de Tribunal de Grande Instance in Parijs bekend dat Briatore op alle punten in het gelijk werd gesteld in zijn zaak tegen de FIA. "Ik zeg je dat in deze tijd zelfs moordenaars geen levenslang krijgen en het hof is het daar mee eens," zei Ecclestone tegen Express. "Hij is welkom om terug te keren op het paddock. Hij was een geweldig karakter in de F1, maar ik weet niet zeker of hij nu al terug wil komen. Het is goed voor hem, maar niet voor de FIA als je de uitspraak zo leest."

"Ik denk niet dat hij nu terug wil keren. Het is lastig voor iemand die gestraft is voor iets dat hij verkeerd deed om terug te keren." Verwacht wordt dan ook dat Briatore alleen het managen van coureurs weer op zal pakken. Daarnaast zal de flamboyante Italiaan meer tijd in zijn club Queens Park Rangers gaan steken.