Pedopartij ziet nieuwe kans na oude FOK!poll

De Partij voor naastenliefde, vrijheid en diversiteit, de pedopartij, zegt graag terug te willen keren in de politiek. Door een wetswijziging die dit jaar is ingegaan zien zij een nieuwe kans om in de Tweede Kamer te komen. 

Aanhangers van de pedopartij worden door deze wetswijziging niet langer met hun volledige naam genoemd op een lijst met zogenaamde ondersteuningsverklaringen. Dit weerhield de meeste aanhangers uit angst voor represailles. Hierdoor was het onmogelijk voor de partij om mee te doen aan de verkiezingen. Nu alleen de voorletter, achternaam en woonplaats gepubliceerd worden denkt de partij wel kans te maken. 

De pedopartij zegt dat 5% van de Nederlandse bevolking achter de standpunten van de partij staat. Hierop wil de partij dit jaar, door bijvoorbeeld promotiefilmpjes op hun website te gaan zetten, campagne gaan voeren voor een zetel in de Tweede Kamer.

FOK!
Zij baseren zich op een FOK!poll uit 2006 waar FOK! vroeg of de Pedopartij verboden zou moeten worden. In de poll zeiden 550 mensen, 5% van het totaal, tegen een verbod van de partij te zijn. Zij waren het in 2006 eens met de standpunten van de partij. 

Ruim 7500 mensen, 67%, zeiden in 2006 voor een verbod van de partij te zijn. Zij waren van mening de pedofilie walgelijk is en niet valt goed te praten. Een kwart van de deelnemers aan de poll vond een verbod geen optie. Zij vonden dat de vrijheid van meningsuiting een grondrecht is. Ze noemden de partij echter wel walgelijk. 

Niet representatief
Deze FOK!poll uit 2006 is vandaag de dag natuurlijk niet langer representatief voor mensen die in 2006 hun mening kenbaar maakten. De publieke opinie verandert voortdurend en wordt beïnvloed door nieuwe denkbeelden en informatie. Zeker op internet baseren mensen hun mening vaak op de laatste gebeurtenissen en berichtgeving over het onderwerp dat ter discussie staat.

Een steekproef van bijna 4 jaar oud kan volgens FOK! dus niet gebruikt worden om een representatief beeld te geven van het percentage van de Nederlandse bevolking dat vandaag de dag achter de standpunten van de partij zou staan.  Ook distantieert FOK! zich met klem van de pedopartij en haar standpunten.