Kesler niet blij met 'afleidingstruc' Van Dop

Olga Kroeders

FC Utrecht-directeur Jan Willem van Dop had tijdens zijn nieuwjaarsspeech kritiek op het financiële beleid van de KNVB. Henk Kesler kon die uitspraken niet waarderen.

Van Dop wil dat de KNVB het in de toekomst zuiniger aan gaat doen, omdat veel Eredivisieclubs het financieel zwaar hebben. "De bond moet geen geld over de balk smijten met bijvoorbeeld het uitnodigen van vips, artiesten en politici voor het WK. Het gaat wel om clubgeld, óns geld", sprak Van Dop gisteren.

Tegenover De Telegraaf reageerde KNVB-directeur Kesler getergd op die uitspraken. "Van Dop moet zich niet met het beleid van de KNVB bemoeien, maar eerst maar eens z'n zaakjes voor elkaar krijgen bij FC Utrecht", stak hij terug. "Wij boeken al jarenlang permanent winst bij de KNVB."

Toch gaf Kesler wel aan dat hij zelf wel degelijk kijkt naar het budget van de bond. "Hoewel ik er 'not amused' over ben, wil ik wel benadrukken dat wij altijd terughoudendheid betrachten bij ons uitnodigingsbeleid voor interlands, EK's en WK's."

Kesler weet waar het relaas van Van Dop vandaan komt. "Het is gewoon een ouderwetse afleidingsmanoeuvre voor de rode cijfers bij FC Utrecht afgelopen seizoen en de huidige voetbaljaargang en het seizoen daarop."