De Jongh moet wennen als ploegleider

Frank (franklop)
Steven de Jongh stopte afgelopen seizoen met wielrennen, maar lang stilgezeten heeft hij niet. De voormalige renner van onder andere Rabobank en Quick Step gaat dit seizoen aan de slag als ploegleider bij het nieuwe team Sky.

"Ik heb altijd graag gefietst en wilde in het wielrennen actief blijven. Dat dat op deze manier gebeurt, is heel mooi," zei de oud-winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne. "Het was wel even wennen in november. Toen zat ik ineens een week binnen om te vergaderen. Als renner was ik natuurlijk voortdurend buiten. "

Bij de ploegpresentatie legde De Jongh ook al uit dat er enkele problemen waren bij de ploeg. "Jaguar Engeland wilde ons sponsoren, maar dat zou leiden tot ploegleiderswagens met het stuur aan de rechterkant. Nu laten we de auto's uit Duitsland komen."

De verwachtingen rond Sky zijn hooggespannnen, zeker met de aankopen Bradley Wiggins, Edvald Boasson Hagen en Thomas Lövkvist. Over Wiggins zei De Jongh het volgende. "Bradley heeft nog ruimte om zich verder te ontwikkelen. Maar het zal heel moeilijk zijn om Alberto Contador te verslaan. Dromen mág, dat is zeker."