Briatore: "Geweldige uitspraak"

Sally (Tessa)
Flavio Briatore is blij met de uitspraak die de Franse rechter heeft gedaan waardoor de Italiaan niet meer levenslang verbannen is uit de Formule 1. Dat heeft de advocaat van Briatore verklaard bij de rechtbank in Parijs.

Briatore werd door de betrokkenheid bij 'crashgate' (Nelson Piquet jr. zou opzettelijk gecrasht zijn in de race van Singapore 2008 zodat teamgenoot Fernando Alonso won) door de internationale autosportbond FIA voor altijd van het F1-toneel gestuurd, maar Briatore ging daartegen in beroep. Met succes.

"Dit is bijna precies waar we om hadden gevraagd. Dit is natuurlijk een geweldige uitspraak voor Briatore", aldus de raadsman. Of Briatore ook weer terugkeert in het F1-wereldje, wist de advocaat niet: "Hij wil gewoon vrij zijn om te doen wat hij wil en niet gehinderd worden door een krankzinnige sanctie die hem is opgelegd terwijl hij zich niet eens kon verdedigen."

Deze uitspraak betekent dat Briatore - althans voorlopig - mede-eigenaar van de Londense voetbalclub Queens Park Rangers kan blijven. De Engelse Football League verbiedt namelijk een persoon met een schorsing in welke tak van sport dan ook, eigenaar is van een voetbalclub.

De FIA moet een schadevergoeding betalen van € 15.000, waar een miljoen euro was geëist. De advocaat van de FIA liet al weten tegen de schadevergoeding in beroep te gaan.