'Armstrong ook naar Belgische klassiekers'

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat Lance Armstrong naast de Amstel Gold Race ook aan een aantal Belgische klassiekers gaat deelnemen. Er gaan geruchten dat de oprichter van Team RadioShack deel zal nemen aan de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik.

De Ronde van Vlaanderen zal The Boss gaan gebruiken ter voorbereiding op de kasseienrit in de Tour de France. In deze etappe moeten de renners ruim dertien kilometer aan kasseien bedwingen. Het laatste deel van deze kinderkopjes ligt op tien kilometer van de meet.

"Het moeilijkste moment is het stuk net vóór de kasseien, omdat dan echt iedereen vooraan in het peloton wil zitten," liet Armstrong tijdens een interview met de NOS weten. "Gelukkig heb ik een paar ervaren renners die me in een zo gunstig mogelijke positie naar de streep kunnen brengen."

Het is voor Armstrong niet de eerste keer dat hij aan Vlaanderens Mooiste zal deelnemen. In de jaren 1995, 1996 en 2005 was hij ook al in deze Belgische klassieker te zien. Ook Luik-Bastenaken-Luik is voor de Texaan geen onbekende wedstrijd, aangezien hij hier al vijf keer eerder aan deelnam.