[IndyCar] Hunter-Reay naar Andretti Racing

Peterselieman

Andretti Racing heeft Ryan Hunter-Reay vastegelegd voor het IndyCar-seizoen 2010. De Amerikaan zal in de vierde bolide van de renstal plaats gaan nemen. Op dit moment worden nog sponsors gezocht om Hunter-Reay het hele seizoen te kunnen laten racen.

Kledingbedrijf IZOD, dat de hoofdsponsor van de IndyCar Series is geworden, had een groot aandeel in de deal. "We vonden dat het belangrijk was om bekend te maken wat we bereikt hebben en dat zijn een partnerschap met IZOD en een raceprogramma waarmee Ryan de Indianapolis 500 kan winnen," zei teambaas Michael Andretti. De Amerikaan wil zijn landgenoot het hele seizoen laten racen, maar moet nu nog het benodigde sponsorgeld zien te vinden.

Hunter-Reay reed vorig jaar bij Vision Racing en maakte later in het seizoen de overstap naar A.J. Foyt Enterprises. Hij wordt bij Andretti Racing de teamgenoot van Danica Patrick, Tony Kanaan en Marco Andretti. Vorig seizoen bestuurde Hideki Mutoh nog de vierde bolide bij het team, maar de Japanner kreeg te horen dat hij op zoek moest naar een nieuw stoeltje. Hij wordt gelinkt aan een mogelijke derde auto die Newman/Haas/Lanigan in zal gaan zetten.