'Sulejmani kan naar Olympiakos'

Niels (DerMeister)
Volgens diverse Servische bronnen, waaronder Sportske.net, zou Olympiakos achter Miralem Sulejmani zitten. De Griekse topclub wil de Servische speler verleiden tot een transfer. In eerste instantie zou Olympiakos de Ajacied tot het eind van dit seizoen willen huren.

In dit huurcontract zou vervolgens een optie tot koop opgenomen worden. Indien de Griekse club tevreden is met de verrichtingen van Sulejmani, zou Mickey de definitieve overstap kunnen maken naar Olympiakos. Sulejmani heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2013.

Olympiakos is al een tijdje op zoek naar een offensieve middenvelder. Eerder zag de ploeg, die op dit moment tweede staat achter aartsrivaal Panathinaikos in de Griekse competitie, een transfer van Hatem Ben Arfa van Olympique Marseille afketsen. Beide ploegen konden het niet eens worden over de transfersom.

Het is nog niet duidelijk of Ajax daadwerkelijk mee wil werken aan een transfer van hun duurste speler ooit. In 2008 kwam Sulejmani voor 16,5 miljoen euro over van SC Heerenveen, maar heeft tot nu toe nooit dit geld kunnen waarmaken.