Hinault geeft startschot Zesdaagse Rotterdam

Olga Kroeders

De organisatie van Le Grand Départ 2010 is er in geslaagd om Bernard Hinault naar Nederland te halen om de opening van de Rabobank Zesdaagse van Rotterdam te verrichten.

De vijfvoudige oud-winnaar van de Ronde van Frankrijk, die na zijn wielerloopbaan is gaan werken voor de Tourorganisatie, maakt komende donderdag zijn opwachting in Ahoy’. Op de piste wordt met een groot logo reclame gemaakt voor Le Grand Départ (de start van de Tour dit jaar in ons land) . Bovendien zijn de tijdritfietsen van het virtuele parcours voor de bezoekers aanwezig.

Het is niet de eerste keer dat Hinault in het Rotterdamse Sportpaleis aantreedt. In 1979 prijkte zijn naam eveneens op de affiche van de Zesdaagse van Rotterdam, toen als deelnemer.

Het evenement wordt van donderdag 7 januari tot en met dinsdag 12 januari  in de Rotterdamse Ahoy’ gehouden met een bijzonder sterk deelnemersveld. Zo komen de Deense wereldkampioenen koppelkoers Michael Mørkøv en Alex Rasmussen en de Franse wereldkampioen sprint Grégory Baugé in de baan. Ook Danny Stam (met de Belg Iljo Keisse) verschijnt aan de start. Tot de favorieten behoren bovendien Franco Marvulli en Bruno Risi, de Zwitsers die aan hun laatste seizoen samen bezig zijn.