'Birmingham City aast op Babel'

Niels (DerMeister)
Volgens The Independent zou Ryan Babel wel eens in de Premier League kunnen blijven spelen. De revelatie van dit seizoen, Birmingham City, zou een bod hebben uitgebracht van acht miljoen pond op de rappe aanvaller van Liverpool. Babel zou graag wegwillen bij zijn huidige ploeg.

Dit seizoen komt Babel nauwelijks voor in de plannen van trainer Rafael Benitez en met het hoog op het komende WK in Zuid-Afrika zou een vertrek om toch speeltijd te krijgen een logische keuze zijn. In 2007 betaalde Liverpool 11,7 miljoen pond aan Ajax om de aanvaller over te nemen. Volgens diverse bronnen willen The Reds datzelfde bedrag terug voor Babel. Het ligt dus voor de hand dat de club het eerste bod van Birmingham City zal weigeren.

Op dit moment staat Birmingham City op een knappe achtste plek in de Premier League, één plaatsje boven Liverpool. Alex McLeish, trainer van The Blues, is op zoek naar een versterking op de linkerflank en Babel lijkt de ideale oplossing. Benitez gaf zaterdag tegenover Engelse media nog te kennen dat een vertrek van Babel niet aan de orde is.