Jol over Suk: "Zo'n Koreaan heb ik nog nooit gezien"

Niels (DerMeister)
Hyun Jun Suk maakte maandag zijn debuut op het trainingsveld van Ajax. De Zuid-Koreaan maakte zijn eerste minuten op de training van Jong Ajax. Het verhaal van Suk lijkt op een sprookje.

Als Koreaans jeugdinternational kwam hij naar Europa om zijn geluk te beproeven. Bij Ajax stond hij dagenlang te kijken naar de training in de hoop ooit ook op dat veld te mogen staan. Samen met zijn zaakwaarnemer lukte het hem om iemand van de Amsterdamse club aan te spreken. "Wie dat was weet ik niet meer", zegt Suk tegenover AD.

"Ze vertelden me dat ik me later maar moest melden op De Toekomst, bij de jeugd, dat heb ik gedaan nadat ik eerst ben teruggegaan naar Zuid-Korea."

Teruggekeerd uit zijn vaderland zou hij gebeld worden voor de training. "Ik zou daarvoor 's ochtends gebeld worden maar ik kreeg maar geen telefoontje. Uiteindelijk kreeg ik dat pas om tien uur, terwijl we om half elf moesten beginnen. Ik moest ergens vanuit Amsterdam naar De Toekomst zien te komen met de metro. Het laatste stuk, van het metrostation naar het complex, ben ik heel hard gaan rennen om niet te laat te komen. Het regende toen keihard", weet Suk nog.

Trainer Martin Jol is onder de indruk van de nieuwe aanwinst. "Het is natuurlijk niet zo dat wij iedereen maar aannemen die zich hier bij de poort meldt. Die jongen is uitgebreid bekeken en bleek echt een aanwinst. Hij is fysiek sterk, zo'n Koreaan heb ik nog niet gezien."