'2 Unlimited' brengt nieuwe single uit

Redactie

Ray Slijngaard en Anita Doth hebben voor het eerst in veertien jaar weer gezamelijk een single uitgebracht. Vanmorgen beleefde de single haar première in het radioprogramma Evers Staat Op bij Radio 538. Het nummer is getiteld: In Da Name Of Love.

Het duo maakte in de eerste helft van de jaren '90 samen met de Belgische producers Phil Wilde en Jean-Paul de Coster fuore als 2 Unlimited. Het collectief scoorde hits met nummers als Get Ready For This (nog zonder het duo), Twilight Zone, No Limit en No One. Wereldwijd verkocht de groep ruim 20 miljoen platen. 

In 1996 luidde een ruzie met de producers het vertrek van Ray en Anita in. De Belgen zetten het project wel voort, met twee nieuwe zangeressen, maar door gebrek aan succes ging de stekker eruit. Gebrek aan succes tekenden ook de solocarriéres die zowel Ray als Anita begonnen na hun vertrek uit de groep.

Om geen rechtszaak te riskeren wordt de single niet uitgebracht op naam van 2 Unlimited. De rechten op de naam liggen vandaag de dag in handen van Phil Wilde. Bovendien hebben de producers geen toestemming voor de reünie gegeven.