Boom: "Miste ritme door winterweer"

Frank (franklop)
Lars Boom reed vandaag voor het eerst dit seizoen mee in een veldrit. De voormalig wereldkampioen in het veld werd bij de GP Richard Groenendaal pas 22e, maar was desondanks niet ontevreden.

"Ik heb niet veel in het veld kunnen trainen als gevolg van het winterweer en daardoor miste ik wat ritme. Bovendien is sneeuw niet echt mijn favoriete ondergrond," zei Boom na de koers die werd gewonnen door Bart Aernouts. "Maar ik had er ook niet echt rekening mee gehouden dat ik direct op het podium zou eindigen vandaag. Daarvoor was de situatie toch te lastig, met de smalle paden en de vele renners die je in moest halen."

Boom start nog in één veldrit, namelijk volgende week tijdens het NK in Heerlen, waar hij hoopt zijn titel te kunnen verlengen. "Daar ga ik toch proberen het wiel van Gerben de Knegt zo snel mogelijk op te zoeken en dan te kijken hoe lang ik hem kan volgen. Het zou mooi zijn als het een duel om de titel wordt. Maar iedereen kan ervan verzekerd zijn dat ik mijn titel niet zo maar afgeven zal."

Op het einde van de maand wordt het WK veldrijden verreden in Tabor, maar daar zal Boom, in 2008 wereldkampioen, niet van start gaan. "Dat wordt weer zo'n parcours met sneeuw. Nee, tegen die tijd hoop ik me in vorm te rijden voor de Ronde van de Algarve in februari. Mijn doel ligt in de voorjaarsklassiekers en dan met name de Ronde van Vlaanderen. Deze veldritten rijd ik alleen omdat ik een liefhebber van het crossen ben en een hele reeks van aansluitende nationale titels door alle categorieën heen niet zomaar wil afbreken."