Wenger: "Premier League belangrijker dan FA Cup"

Olga Kroeders

Arsène Wenger heeft de doelen van Arsenal duidelijk gemaakt. Succes in de FA Cup zou leuk zijn, maar de Fransman benadrukt dat de competitie belangrijker is dan het prestigieuze bekertoernooi.

Arsenal ontmoet West Ham United in de derde ronde van de FA Cup. Normaliter mag het winnend afsluiten van de confrontatie geen moeite zijn, daar West Ham in degradatienood verkeert. Arsenal is daarentegen aan een sterke reeks bezig.

Tegen West Ham zal Wenger niet met zijn sterkste elf spelers aantreden. Cesc Fàbregas, Denilson en Theo Walcott ontbreken bovendien wegens blessures. "We willen winnen, maar ook graag de thuisduels tegen Bolton en Everton beschermen om het momentum te verlengen", zegt Wenger op het digitale thuis van The Gunners.

De Franse trainer vervolgt: "De Premier League is altijd belangrijker dan de FA Cup, maar in de ogen van de fans zijn we op zoek naar prijzen. De Premier League is zó competitief dat je je positie graag wilt beschermen. Twee jaar geleden waren we dicht bij de titel, zaten we er niet ver vanaf. Nu moeten we onze mentaliteit en spirit erin houden, dan maken we weer een kans."