FOK!: "Kobayashi terug in 2010"

Sally (Tessa)
Als het aan de FOK!users ligt, zo blijkt uit de poll van de afgelopen weken, komt Kamui Kobayashi volgend jaar terug in de Formule 1. Ze worden op hun wenken bediend, want Sauber heeft de Japanner inmiddels bevestigd.

Van de 357 uitgebrachte stemmen, was maar liefst 34 % vóór Kobayasi. Iets wat waarschijnlijk voortkomt uit het opvallend goede optreden dat de Japanner had voor het team van Toyota toen hij de geblesseerde Timo Glock verving voor twee races vanaf de Grand Prix van Brazilië.

De volgende persoon die de usersgraag terugzien, is wel redelijk afgetekend Jaques Villeneuve. 23 % is voor de Canadees. Takuma Sato kreeg 30 stemmen minder dan Villeneuve en staat met 15 % op een derde plaats. Chinese Nederlander Ho-Pin Tung haalde een vierde plek met 9 %, Pedro de la Rosa en Nico Hülkenberg kregen ieder ongeveer 6 % van de stemmen.

En dan was de naam Ralf Schumacher toch nog goed voor tien stemmen (3 %). De broer van de beroemdere Michael liet pas nog weten dat hij best zou willen terugkeren.

Andere stemmen waren voor Christian Klien (5), Lucas di Grassi (5), Neel Jani (2), Vitaly Petrov (2), Fairuz Fauzy (1) en Jonathan Summerton (1). De wat onbekendere namen als Alvaro Parente, Franck Montagny, José Maria López en Karun Chandhok kregen geen stem.