Nijland: "Bij Willem II zit heel veel voetbal"

Olga Kroeders
Anderhalf jaar geleden maakte spits Stef Nijland de overstap van FC Groningen naar PSV. Coach Fred Rutten heeft hem echter nog niet nodig als basisspeler. Om meer speeltijd te vergaren gaat Nijland een verhuurperiode bij Willem II tegemoet.

"Om verder te komen, is het wel belangrijk dat ik ga spelen. Feit is dat er bij een goed draaiend team in de top altijd wat jongens buiten de boot vallen", aldus de Groninger tegenover Voetbal International over het afgelopen anderhalf jaar bij PSV.

"Maar ik heb een goed gevoel over de anderhalf jaar, doordat ik wél heel veel trainingsarbeid heb kunnen afleveren en veel fitter ben geworden. De komst van Rutten naar PSV heeft me wel degelijk veel gebracht."

Nijland verwacht een positief vervolg van zijn loopbaan bij Willem II. "Het gevoel was meteen goed en het streelt me ook dat ze me vanaf de zomer constant hebben gevolgd. Bovendien vind ik dat er heel veel voetbal in die ploeg zit, al is het er de eerste maanden nog niet echt uitgekomen. Maar trainer Alfons Groenendijk maakt op mij een heel goede indruk."