Kemkers: "AKT snel vergeten"

Peterselieman
Voor de TVM-ploeg liep het AKT uit op een deceptie. Op Sven Kramer en Ireen Wüst na grepen alle schaatsers uit de formatie van Gerard Kemkers de afgelopen dagen naast de olympische tickets. De coach wil het toernooi dan ook snel vergeten.

"Zwaar teleurstellend. Dit was een wedstrijdserie om snel te vergeten," zei Kemkers die niet weet waar alle problemen vandaan komen. Vele schaatsers uit de ploeg komen terug van blessures of reden een slecht voorseizoen. De coach hoopte dat een van zijn pupillen zou verrassen. "En daar hoop je als trainer een beetje op. Op gekke dingen, wonderen. Maar het kleurplaatje is niet gekleurd zoals wij willen."

"Dit soort gedachten moet je parkeren. Ik hoop dat er nog schaatsers van ons bijkomen, anders doen we het lekker alleen. Het is voor Sven de laatste weken voor de Spelen geen groot nadeel als hij alleen zou moeten trainen."

Toch kunnen Kramer en Wüst nog wel wat gezelschap van de TVM-rijders krijgen. Carl Verheijen strijdt eind januari samen met teamgenoot Koen Verweij en Bob de Vries om de laatste plaats op de 5.000 meter. Ook zou nog een andere ploeggenoot van Kramer voor de achtervolging mee naar Vancouver genomen kunnen worden. Ireen Wüst kan de laatste plaats op de 1.000 meter voor haar opeisen mits ze Natasja Bruintjes en Marianne Timmer verslaat. Mogelijk wordt ook hier nog een TVM-rijdster meegenomen voor de ploegenachtervolging.