Mulder: "Ze kunnen niet om me heen"

Frank (franklop)
Ondanks dat Arjen van der Kieft vanmiddag roet in het eten van de olympische ambities leek te gooien van Ronald Mulder, blijft deze toch hoop houden op een olympisch startbewijs. Dit zei de APPM-rijder na de tien kilometer was verreden.

"Wat kan ik zeggen, dankzij de overwinning van Bob sta ik gewoon op plek tien," zei Mulder direct na de race. "Natuurlijk was het voor mij beter geweest als Carl hier tweede was geworden. De kans dat hij een ticket op de vijf kilometer pakt is immers aanwezig, maar het mocht niet zo zijn. Niettemin voldoe ik momenteel gewoon aan de norm en kan ik mij eigenlijk niet voorstellen dat de KNSB iemand anders aanwijst."

Daarmee doelde Mulder op zijn resultaten dit seizoen tijdens de wereldbekers. "Ik heb tijdens de World Cups vier keer in de top acht gereden en zelfs een keer op het podium gestaan. Daarmee heb ik aangetoond mee te kunnen strijden met de internationale top. De beste tien schaatsers moeten naar Vancouver gaan. De jongens van Control hebben duidelijk aangetoond daar bij te horen en vooralsnog Wouter Olde Heuvel en Erben Wennemars niet. Die kunnen dan toch niet alsnog aangewezen worden."

Dat Mulder mogelijk uit de ploeg wordt gehouden ten faveure van de ploegenachtervolging, schiet bij hem ook in het verkeerde keelgat. "Dat is onzin. Kijk hoe sterk de jongens van Jac Orie hier rijden. Die kunnen ook gemakkelijk in de ploegenachtervolging. Daarnaast kan Carl zich nog gewoon op de vijf kilometer plaatsen en dan heb je met Sven Kramer, Mark Tuitert, Stefan Groothuis en Simon Kuipers gewoon vijf man die de achtervolging kunnen rijden."