Beschir mogelijk eerste Libanees in F1

Peterselieman
Het lijkt er op dat Khalil Beschir de eerste Libanese coureur in de Formule 1 wordt. De Libanees zegt met verschillende teams in gesprek te zijn over de rol van testcoureur.

Beschir is bekend van de A1GP waarin hij in drie seizoenen voor zijn vaderland gereden heeft. Punten wist hij echter niet te scoren, want een dertiende plaats in Zuid-Afrika in 2008 was zijn beste resultaat. Volgens de geruchten is hij met twee teams uit de Formule 1 in gesprek om een testrol op zich te nemen.

"Het is fantastisch om alle veranderingen in de Formule 1 te zien en al het nieuwe bloed dat de sport betreedt. We hebben al twee spectaculaire Formule 1-races in het Midden-Oosten. Ik was al de eerste coureur uit die regio in een singleseater en ik wil nu ook de eerste zijn die de Formule 1 bereikt," zei Beschir tegen Crash.net.

"ik denk dat het jaar 2010 waarschijnlijk de beste tijd is om de kans te krijgen om betrokken te raken bij een Formule 1-team en zo meer betrokkenheid vanuit het Midden-Oosten te krijgen. Het is een lastige tijd voor de sponsoren, maar ik heb vanuit de regio veel support achter me staan om een serieus programma voor 2010 op te zetten. Ik kan in een opstapklasse rijden en bij een Formule 1-team in een test- en ontwikkelingsrol geraken," zei de 26-jarige Libanees.