Van den Brom: "Ben klaar voor de Eredivisie"

Olga Kroeders
John van den Brom zou best nog langer aan kunnen blijven als coach van AGOVV. Toch ziet de oefenmeester en oud-voetballer een overstap naar een club in de Eredivisie ook wel zitten.

De voormalig speler van ondermeer Ajax en Vitesse heeft zichzelf de afgelopen drie jaar zien veranderen op de bank. "Ik ben veel rustiger op de bank en focus me meer op de wedstrijd. Ik hou me niet meer bezig met scheidsrechters of andere randzaken", vertelt hij aan Voetbal International.

"Ook schreeuw ik niet meer aanwijzingen over het hele veld. Ervaring krijg je alleen maar door te ervaren. Ik ben klaar voor de Eredivisie", is Van den Brom zelfverzekerd.

De oefenmeester is wel teleurgesteld over de lage opkomst bij AGOVV. Apeldoorn is een stad met ongeveer tweehonderdduizend inwoners. "Het blijft natuurlijk schandalig dat maar één procent van de bevolking naar AGOVV gaat. Maar er begint langzaam iets los te komen in Apeldoorn."

Van de gemeente Apeldoorn had hij ook wat meer verwacht. "Gelukkig heeft de club ook geaccepteerd dat er mensen van buitenaf kwamen om te helpen. Het is alleen frustrerend dat het nieuwe stadion er nog niet staat. Bijna elke bvo krijgt gemeentehulp en wij krijgen nul."