Jol: "Alle Nederlandse Ajacieden in Oranje"

Olga Kroeders
Martin Jol heeft Aziatische inspiratie verkregen voor zijn equipe. De Nederlandse oefenmeester wil van Ajax zijn eigen 'Chinese leger' maken. Dit vertelt hij aan het supportersblad Ajax Life.

"Als er in het Chinese leger eentje omviel, stond er meteen weer een ander op", legt Jol zijn idee uit. "Als er een speler verkocht wordt, is het zo dat er een ander staat die beter is. Als je dat weet te bereiken, gaat het alleen nog maar om kwaliteit in plaats van kwantiteit."

De oefenmeester heeft het doel voor ogen om met Ajax op ieder gebied de beste te zijn. "Weliswaar is het een cliché, maar als ik op iedere positie de beste speler heb, dan zijn wij gewoon de beste. Ik ben van mening dat straks alle Nederlandse Ajacieden in Oranje moeten spelen."

Daarnaast is de oud-trainer van onder meer RKC Waalwijk en Hamburger SV van mening dat het scoutingsapparaat van de Amsterdammers een 'boost' moet krijgen. "De nieuwe Luis Suaréz moeten we zelf scouten, eventueel van buitenaf. Ik vraag me echt af waarom wij in het verleden bijvoorbeeld een speler als Dries Mertens niet hebben weten te strikken."

"Met de beste scouting van Nederland bind je de beste talenten uit Nederland aan je. Die kosten dan twee ton waardoor je als club niet diep in de buidel hoeft te tasten", besloot Jol zijn verhaal.