Been: "Vlaar verdient kans bij Oranje"

Olga Kroeders
Waar bovenaan de ranglijst de naam van FC Twente prijkt, is ook Feyenoord een 'koploper' in Nederland. De Rotterdammers wisten dit seizoen al elf keer de nul te houden en houden hiermee iedereen achter zich.

Volgens de trainer van de Rotterdammers ligt de defensieve kracht in het centrum van de verdediging. Deze wordt gevormd door Ron Vlaar en André Bahia. "Het is een complementair duo", aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International.

"Ron is de iets betere voetballer, maar André daarentegen is in het pure verdedigen misschien weer beter, hoewel tegenstanders ook hem niet meer zo snel vrij zullen laten. Daarbij zijn ze allebei ook redelijk snel en kunnen ze goed koppen. Dat is dus gewoon een centrum dat staat."

Vorig seizoen nog hadden de supporters van Feyenoord veel om over te klagen. Momenteel bezet de Stadionclub de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie. "Alles begint met een solide basis. Zo heb ik het ook bij NEC gedaan: eerst zorgen dat het achterin goed staat", gaat Been verder.

"En van daaruit verder bouwen aan de ploeg. Ik ben blij dat me dit bij Feyenoord ook is gelukt. Elf keer de nul is iets om trots op te zijn, al is dit natuurlijk niet alleen het werk van Ron en André. Verdedigen doe je met de hele ploeg. Dat wij zo weinig tegen krijgen, is dus ook een compliment voor het middenveld en de voorhoede."

In de afgelopen twee seizoenen wist Vlaar vanwege zware knieblessures maar weinig in actie te komen. "Vooraf vroeg ik me af of je zo maar ongestraft twee jaar kon missen, maar hij is fantastisch hersteld van twee zware kruisbandblessure. Ik vind hem nu zo goed, dat-ie wat mij betreft een nieuwe kans in het Nederlands elftal verdient."