Uitslagen World Darts Championship

JJdJ1984
Vandaag kwamen twee Nederlanders in actie tijdens het PDC World Darts Championship, Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld. Van Barneveld gooide in zijn gewonnen partij tegen Brendan Dolan een negendarter aan het begin van de derde set. Hiermee won Van Barneveld 25.000 Britse ponden.

Vincent van der Voort mocht als eerste Nederlander in actie komen. Hij was gekoppeld aan Kevin Painter. Twee zwakke sets aan het begin van het duel voor de Nederlander. Gelukkig realiseerde hij zich op tijd dat er misschien nog wel wat gehaald kon worden in Londen. Van der Voort kwam in zijn ritme en wist al snel de achterstand weg te werken. De vijfde set was voor de Brit en de zesde ging weer naar de darter uit Purmerend. In een alles beslissende zevende set wist Painter na vijf wedstrijddarts uiteindelijk alsnog de pijl in de dubbel te werpen en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Raymond van Barneveld moest vanavond het opnemen tegen Brendan Dolan. De Nederlander kwam stroef op gang en je kon aan alles zien dat Barney niet tevreden was met het spel. De eerste set ging met 3-0 naar de Nederlander maar in de tweede set kreeg de Hagenaar het een stuk moeilijker. Van Barneveld kwam met 2-0 achter in legs maar wist dit uiteindelijk alsnog om te buigen naar een 3-2 overwinning in de tweede set. Na de pauze mocht Barney aan de oche verschijnen en wist een 'perfect leg' te gooien en daarmee zoals eerder vermeld een flinke bonus te incasseren. Barney was enorm blij met zijn negendarter maar wist gelukkig de negendarter vrij snel te vergeten en zich weer op zijn spel te richten en de derde set binnen te halen. De vierde set ging opnieuw makkelijk naar de Nederlander al miste hij wel een aantal wedstrijddarts.

Raymond van Barneveld zal het in de volgende ronde moeten opnemen tegen, de bedwinger van Vincent van der Voort, Kevin Painter.

Een filmpje van de 9-darter kun je hier vinden.

Uitslagen World Darts Championship

Colin Lloyd* - Denis Ovens 4-3
John Part - Kirk Shepherd* 1-4
Kevin Painter* - Vincent van der Voort 4-3
Mark Webster* - Peter Manley 4-2
Raymond van Barneveld* - Brendan Dolan 4-0
Ronnie Baxter - Gary Anderson **

* door naar volgende ronde
** wedstrijd wordt nog afgewerkt