[NHL] Flyers op de weg terug

Denny (nyny83)
De Philadelphia Flyers hebben hun derde wedstrijd op rij gewonnen en lijken op tijd weer in vorm te komen. Na een vrij goede seizoensstart volgde een zeer slechte reeks die ook coach John Stevens zijn baan kostte, maar de nieuwe coach Peter LaViolette lijkt de boel nu eindelijk weer op de rails te krijgen.

De New York Islanders werden verslagen met 2-1 door goals van Jeff Carter en Danny Briere. Goalie Michael Leighton startte voor de derde keer op rij door een blessure van eerste goalie Ray Emery en een matig presterende Brian Boucher die tweede goalie is. Hij maakte 28 reddingen. "Vertrouwen is de sleutel. Je bent niet zo slecht als je denkt in een slechte reeks, maar ook niet zo goed als je denkt in een winnende reeks. Je moet de mentaal de balans zien te houden, en dat is lastig. We realiseren ons dat er nog veel werk te verzetten is." De Flyers staan nu elfde in de conference met precies de helft van de totaal te verdienen punten tot nu toe.

De wedstrijd golfde erg op en neer en ging gelijk op. Beide teams eindigden met twaalf schoten op doel na de eerste periode. De Islanders wisten echter niet te scoren, waar de Flyers dat wel deden. In een rush gaf Scott Hartnell een pass op Briere, die vanuit een moeilijke hoek alsnog wist te scoren.

In de tweede periode scoorden beide ploegen. Eerst trok Jon Sim de stand gelijk uit een klutsgoal. Drie minuten voor het einde van de periode maakte Jeff Carter uit vrijwel een identieke situatie als de eerste goal de 2-1. Scott Hartnell was wederom de aangever. Buiten een afgekeurde goal van Briere, die de puck het doel in schopte met zijn schaats, werd er niet meer gescoord waardoor 2-1 de eindstand was.

Uitslagen

ThuisUitScore
New York IslandersPhiladelphia Flyers1-2
Florida PanthersBoston Bruins1-2
St. Louis BluesBuffalo Sabres3-5
Pittsburgh PenguinsToronto Maple Leafs3-4
Chicago BlackhawksNashville Predators5-4
Calgary FlamesVancouver Canucks1-5