Team US F1 ligt op schema

Frank (franklop)
Volgens Peter Windsor van Team US F1 ligt het team volledig op schema voor hun entree in de Formule 1 in 2010. Het team is minder in de spotlights geweest dan Lotus, Virgin en Campos, maar het team zal gewoon aanwezig zijn tijdens de seizoensopener in Bahrein.

"Een aantal personen hebben me gevraagd waarom we zo stil zijn geweest de afgelopen zes maanden," schreeft Windsor op de website van het team. "Ten eerste konden we weinig doen of zeggen omdat de ‘politiek’ in de Formule 1 nog druk bezig was."

"Ten tweede zijn we sinds augustus bezig geweest om onze thuisbasis op te bouwen. In drie weken tijd hebben we alles omgegooid op ons hoofdkwartier in Charlotte. Toen dat allemaal achter de rug was zijn we bezig geweest met het ontwerpen van de wagen en ons team verder samen te stellen. Het is een beetje zoals het bouwen van een nieuw huis; je nodigt niet alle buren en familie uit totdat de huiskamer volledig klaar is."

"In tegenstelling tot wat sommige media beweerden hebben we niet stilgezeten ondanks dat we niets naar buiten brachten," vervolgde Windsor die verder in het bericht, na veel vergelijkingen te hebben gemaakt met het verleden, ook wat over de nieuwe wagen te melden had.

"Net als bij de wagen van Virgin F1 is ook onze wagen totaal ontworpen op CFD (Computational Fluid Dynamics) in plaats van in de windtunnel," zei Windsor, die verwacht dat het team in januari zijn coureurs bekend kan maken.