Vos: "Ben op schema voor WK"

Frank (franklop)
Marianne Vos is op dit moment volop bezig met de voorbereidingen voor het wereldkampioenschap veldrijden, dat eind januari plaatsvindt in Tabor, Tsjechië. Afgelopen weekend won ze nog de wereldbekerwedstrijd in Zolder en daardoor lijkt ze op schema te zijn voor titelprolongatie.

Door de wedstrijd in Zolder beleefde Vos kerst anders dan anders. "Eerste kerstdag hebben we heerlijk doorgebracht in de camper. Dat vind ik fijner dan in een hotel zitten", zei de Sportvrouw van het Jaar. "De andere morgen stond ik om negen uur weer buiten. Ik vind dat een heerlijk relaxte manier om naar een wedstrijd toe te leven."

De wedstrijd in Zolder was al snel beslists; Vos reed in de eerste ronde weg om vervolgens niet meer achterhaald te worden. "Dat is doorgaans niet mijn aanpak, maar ik voelde me sterk."

Het lijstje met concurrentes voor de wereldtitel is klein volgens Vos. "Daphny van den Brand is weer goed, Kathy Compton is gelukkig veel minder sterk dan in het begin van het seizoen en Hanka Kupfernagel pakt het aan zoals ik het vorige winters deed. Laat beginnen om fris te zijn op het WK. Compton zie ik niet sterker worden, Kupfernagel wel."