[Upd] Zware crash skiester Vonn

Olga Kroeders
De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn is vanmorgen, in de eerste manche van de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in het Oostenrijkse Lienz, zwaar ten val gekomen.

Halverwege haar run verloor de Amerikaanse haar evenwicht en kwam terecht op haar rug. Vonn, die als kanshebster geldt voor olympisch goud in Vanvouver aankomend jaar, wist overeind te komen maar greep wel direct naar haar linkerarm. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur is.

Update @ 15:00 uur

Vonn heeft haar onderarm op diverse plaatsen gebroken. Dit heeft ze gezegd tegenover de Oostenrijkse tv-zender ORF. "De mri-scan heeft veel kleine fracturen laten zien en een grote bloeduitstorting in het gewricht."

Het is nog onduidelijk hoe lang Vonn uit de roulatie zal zijn. Over zeven weken gaan de Olympische Winterspelen in Vancouver van start.

Update @ 19:30 uur

De blessure van Lindsey Vonn blijkt toch mee te vallen. Aanvankelijk dachten artsen aan breuken in de onderarm, maar nader onderzoek wees uit dat de 25-jarige Amerikaanse alleen een flinke zwelling heeft. In principe kan ze morgen alweer starten op de slalom. Vonn heeft echter aangegeven dat ze pijn heeft in haar arm en hand dus een start morgen is onwaarschijnlijk.