Zes auto's en een quad in brand

Veerle (Volpez)

In Oosterhout zijn in minder dan een week tijd zes auto's en een quad door brand vernield. De politie onderzoekt nog of de brandstichtingen verband houden met elkaar. "Er lijkt geen verband te zijn, want de locaties liggen wat verder uit elkaar", aldus een woordvoerder van de politie.

De eerste auto ging vorige week vrijdag in vlammen op aan de Jacob Catslaan, waarna er in het weekend vier auto's in vlammen opgingen aan de Henri Dunantstraat. Eergisteravond brandde er vervolgens een personenauto uit aan de Hoofseweg en de dag daarna ging de quad in vlammen op.  

De politie vermoedt dat de auto aan de Hoofseweg aangestoken is. "Of deze brand ook daadwerkelijk verband houdt met de andere brandstichtingen is onbekend", aldus politiewoordvoerder André van de Hul. "Deze wagen was gestolen, dus de brandstichting kan ook een andere oorzaak hebben.

Van de vier auto's die zaterdagnacht uitbrandden vermoedt de politie dat er bij één wagen sprake is van brandstichting. "Vervolgens is de brand overgeslagen op drie andere auto's. De brandweer is wel ter plaatse geweest, maar kon niet blussen." De quad is vermoedelijk ook ten prooi gevallen aan een brandstichter.

Met dank aan grote-zeikerd voor de submit.