Upgrades, Infiltrators en verhaal in Mass Effect 2 trailers

Christophe (SpankmasterC)

BioWare is begonnen met een frontaal media-offensief voor Mass Effect 2, wat betekent dat er in korte tijd veel informatie over de game naar buiten komt.

Als eerste is er een interview met Ray Muzyka waarin niet alleen veel in-game beelden en promopraat voorbij komt maar ook informatie over wat je onder andere kunt doen naast de main-quest. In Mass Effect 2 zit namelijk een mijn-minigame waarbij je op verschillende planeten op zoek kunt gaan naar grondstoffen. Deze grondstoffen kun je vervolgens gebruiken om nieuwe upgrades te maken, die je wel eerst moet onderzoeken voor ze beschikbaar zijn. Ook wordt er vertelt over de verregaande invloeden van de keuzes die je maakt en de verschillen tussen de PC en Xbox 360 versies.


Tip: alle video's zijn bij de bron in HD te vinden

BioWare heeft ook wat meer verteld over de Infiltrator-klasse. Deze sneaky klasse richt zich op lange afstandwapens en stealth en hebben daarvoor een unieke ability: Tactical Cloak. Dit houdt in dat je tijdelijk volledig onzichtbaar wordt voor de vijand en hem met gemak kunt flanken. Ook kun je deze ability gebruiken om naar net die ene hoek te lopen waarvandaan je het perfecte snipershot kunt maken.

Als laatste is er een filmpje vrijgegeven waarin het verhaal van Mass Effect 2 lekker gemaakt wordt. Veel informatie biedt het filmpje niet, bad-ass actie daarentegen wel.

Mass Effect 2 wordt 29 januari 2010 verwacht op de PC en Xbox 360.