Left 4 Dead 2 SDK beschikbaar

Yngwie

Op de officiële blog van Left 4 Dead is een bericht verschenen dat er een tweetal pakketten voor Left 4 Dead 2 te downloaden zijn, namelijk de Authoring Tools en de Add-On Support pack.

Het Add-On pack is voor spelers die graag customs campaigns willen spelen. Het enige wat gedaan hoeft te worden is aan te melden op Steam en dan zoeken naar de Left 4 Dead 2 - Add-on Support tool en deze installeren. Na installatie is het zonder extra handelingen mogelijk om custom maps en campaigns te spelen.

De Authoring Tools zijn bedoeld voor enthousiastelingen, die graag zelf maps en campaigns willen maken voor Left 4 Dead. Het pakket bevat alle applicaties, utilities en voorbeeldbestanden die zullen helpen bij het maken ervan. Het pakket bevat onder andere de volgende onderdelen:

- Gamemode Logic: Hiermee is het mogelijk om een enkele map te maken, maar die net iets anders in elkaar steekt afhankelijk van de gamemode. Het wordt dus mogelijk om een map te maken die in basis gelijk is, maar wel te gebruiken is voor Co-op, Versus, Scavenge of Survical.

- Director Logic: Het wordt mogelijk om maps te maken waarin de A.I. director zich anders gaat gedragen afhankelijk hoe goed de survivor bezig is. De moeilijkheidsgraad van een map kan zo gemaakt worden dat deze tijdens een game verandert.

Alle onderdelen zullen uitgebreid uitgelegd worden in de meegeïnstalleerde tutorial en Valve ziet dan ook graag een hoop nieuwe maps tegemoet in het nieuwe jaar.