[MotoGP] Lorenzo dacht aan stoppen

Peterselieman
Jorge Lorenzo heeft onthuld dat hij aan stoppen dacht na zijn vele zware crashes in de MotoGP in 2008. De Spanjaard ging als rookie vorig jaar bij Yamaha erg goed van start, maar de vele valpartijen wierpen hem ver terug.

Zo brak Lorenzo bij een crash in de trainingen in China beide enkels en miste hij door een hersenschudding zijn thuisrace in Barcelona. Op dat moment spookte er in het hoofd van de jonge Spanjaard het woord stoppen. "Ik had de gedachte dat het voor mij over was. Na de vierde zware crash die me in de trainingen Barcelona overkwam brak ik bijna mijn hoofd. Ik kreeg een harde klap aan de zijkant te verwerken en twee dagen lang wist ik niet wie ik was. Ik kon me mijn eigen naam niet eens meer herinneren, laat staan wat mijn beroep was," zei Lorenzo tegen Motosprint.

"Toen ik het wel weer wist en me realiseerde wat er gebeurd was, besloot ik te stoppen met racen. Sterker nog, ik zei: 'als je hier mee doorgaat, dan wordt het vroeg of laat mijn dood.'" De Spanjaard zei dat hij op dat moment angst voor het racen had en dat het enkele races kostte om zijn zelfvertrouwen weer op pijl te krijgen. Ook verdween toen de gedachte om te stoppen.

In Donington en op Assen werd Lorenzo zesde voor hij in Laguna Seca wederom onderuit ging. Hij moest toen weer vanaf nul beginnen, maar knokte zich in Misano wel naar het podium. Uiteindelijk werd de Spanjaard in 2008 vierde in het kampioenschap. Dit jaar deed hij het aanmerkelijk beter en vocht hij een spannende strijd uit met zijn Yamaha-teamgenoot Valentino Rossi die er uiteindelijk met de titel vandoor ging.