Smárason: "Het moest ons jaar worden"

Sjors (Sj0rSz)
Arnór Smárason kende een erg mooi begin van het jaar 2009, maar uiteindelijk is het uitgedraaid op een moeilijk jaar bij sc Heerenveen. De middenvelder raakte geblesseerd en is dat nu nog steeds. De diagnose? Die is er niet.

"Het gaat nog steeds moeilijk en het herstel gaat langzaam. We zijn in principe nog steeds bezig met het stellen van een diagnose. Ik heb nog altijd last van mijn rechterhamstring. Ik kan wel gewoon fietsen, op de loopband trainen en krachttraining doen, maar het echte werk lukt nog niet. Dat mis ik enorm", zegt de hoofdpersoon op de clubsite.

De pas 21-jarige speler raakte tijdens een interlandweek in juni geblesseerd en speelde sindsdien niet meer. "Je speelt heel veel in het begin van het jaar, dat wil je natuurlijk doorzetten. En dan gebeurt dit. Dat is heel erg vervelend. Het moest ons jaar worden. Voor zowel mij als de club zou het een schitterend jaar moeten zijn. Momenteel ziet het er voor ons beiden niet zo heel goed uit."

Daarom komt de winterstop op het juiste moment. Zo kan de speler even uitrusten. "Rust helpt zeker", weet Smárason. De IJslander is strijdlustig. "Deze blessure is een leermoment. Ik kom hier mentaal en fysiek sterker uit. Bovendien ga ik veel meer genieten van het voetbal wanneer ik fit ben. Ik heb ontzettend veel zin om weer te beginnen."


Praat ook op het forum mee over sc Heerenveen!